Nenad Periš, otac nestalog Mateja kod Senada Hadžifejzovića: “Dvije su crne rupe sa snimaka na kojima nije jasno šta se dalje dogodilo sa mojim sinom!”

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša je gostovao u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

Periš: Razgovaram sa MUP-om Srbije, njima iskreno vjerujem! Nažalost, događaju se i dodatni problemi, dezinformacije a to ničemu ne služi! Kao roditelj imate samo jednu važnu stvar, istina će me dovesti do mog sina! Vjerujem još uvijek da će sve biti u redu! Živim u nadi da će sve biti dobro sa Matejem.

Ne gubim nadu u ljudskost! Ja vjerujem u dobro. Dvije su crne rupe, izlazak iz bara nije snimljen i nije poznato da li se nešto tamo dogodilo i druga, važnija je spuštanje Mateja prema prostoru terase pored rijeke Save. Zadnji signal Matejevog mobitela lociran je u blizini potoka između rijeke Save i Dunava!

Njegov mobitel mže dati signal jedino ako je na površini. Uvjeren sam da je ušao u taksi jer je želio negdje ići. Mi ćemo Mateja naći. Prošlo je 20 dana ali ja ću vjerovati da će biti tako.

Matejeva prijateljica iz Beograda plakala je ispred mene kada smo se susreli. Sama se javila u policiju, dala izjavu. Mislim da mu se nije uspjela javiti. Zanima me samo da što prije nađem svog sina.

Ovo je košmar! Živim za danas, molim Boga za sutra, da nađem svog Mateja! Nadam se da ću opet zagrliti Mateja; ako Bog odluči drugačije, nosit ću svoj križ!

U stalnom sam kontaktu s MUP-om Srbije. Postoji dosta dezinformacija u javnosti! Samo jedno mi je važno: da nađem svog sina. Živim u nadi da ću ga pronaći!

Senad: “Gdje je ta crna rupa koje nema na snimku?”

Nenad: “Dvije su: izlazak iz bara koji nije snimljen i druga je spuštanje Mateja s terase visine 15 metara, s koje postoji mogućnost da padneš. Rekli su mi da je moguće izaći, a da te kamere ne vide. Zadnji signal mobitela koji je dao prema satelitu je kod ostrva koji je u blizini njegovog izlaska iz objekta.

Mobitel može dati signal jedino ako je na površini. To mi vraća nadu.

Policija sve obrađuje stručno; imali smo sastanak i očekujem nove informacije uskoro. Stalno razmišljam koji su razlozi, zašto je trčao, zašto je zaustavljao taksi… To mi je ukazalo da je Matej otišao i vratio se u lokal. Pokušao je ući u taksi prvo na zadnja pa na prednja vrata, a taksista mu je rekao da nije slobodan.

Prošlo je 20 dana od njegovog nestanka. Prvi put sam se u policiji sreo sa ženom koja se predstavila kao Matejeva djevojka i plakala je. Bila je izložena prozivkama; sama se prijavila policiji. Samo me zanima da pronađem Mateja! Ovo je košmar; živim za danas, molim Boga za sutra da ga nađem.

Ni ja ne mogu shvatiti kako mogu živjeti sa ovim, ali to je naš križ. Moram živjeti zbog ostatka porodice. U Beogradu sam i pokušat ću sve uraditi da se ovo riješi.

Raspitivao sam se kod prijatelja u Splitu i za Mateja imaju samo riječi hvale: lijep, pametan, vrijedan. Ponosim se Matejem. Bio je ponosan, radio je, studirao, polagao ispite, sportista. Ne znam zašto se ovo moralo desiti. Nadam se da ću ga opet zagrliti; ako Bog odluči drugačije, nosit ću svoj križ”, zaključio je.