Policajac Dragan Mioković kod Senada Hadžifejzovića javno zaprijetio Dodiku: “Ni za pet ni za 50 godina neće imati samostalnu RS!”

Bivši sarajevski policajac Dragan Mioković gostovao je u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića.

Senad: “Jesi li čuo da milion građana BiH ima hrvatski pasoš?” Dragan: “Moji su iz Like! Ni u snu ne bih tražio hrvatski pasoš! Željana Zovko me ‘ganula’!”

Država se nikada nije branila za platu! Ovu državu bi i sada imao ko da brani! Milanović zna sve o ratu, a ne zna sići s vozila nego padne na glavu! Milanović će svoju zemlju u belaj uvesti! Je l’ Izetbegović hoće da izgladi odnose s Hrvatima poput Darija Kordića, a gdje je jedan Komšić, a gdje je drugi Komšić?

Jesu li oni Hrvati? Na Sarajevo nisam slab zato što sam sa Čaršije, nego zato što znam da Sarajevo to zaslužuje! Ne smijemo dozvoliti da suverenitet države pređe na narode! Potpuno je jasna intencija politika Srbije i Hrvatske u BiH kroz političke opcije u RS-u i HDZ!

Srbija i Hrvatska imaju intenciju da ovladaju dijelovima BiH i razvale je! Ne vidim razloga da se Izborni zakon ne mijenja ako ga treba mijenjati! Ko je dao mandat Izetbegoviću da vodi te pregovore?! Ključno pitanje je jesmo li mi svi koji smo branili BiH beskompromisno za BiH od Drine do Une i od Save do mora!

Ako jesmo i jesu, ja mirno spavam! Ako nisu, onda ćemo imati problem! Sticajem okolnosti, obezbjeđivao sam Zemaljski muzej tokom prvog sastanka Predsjedništva nakon rata!

Novinar je pitao kako je Aliji raditi s Krajišnikom! Odgovor je bio da mu je najdraže da razgovara s Krajišnikom, jer je on uvijek bio uz svoj narod! Tada sam se u muzeju zapitao: gdje sam tu ja! Kad nisu 1992. uništili BiH, neće ni sada! Nemaju šanse! Ko kreće u rat u januaru?!

Mioković: “Šta je problem da se Dodiku javno kaže da ni za pet ni za 50 godina neće imati samostalnu RS bez rata?! Sve ovo što imamo od problema može se riješiti kroz pravosuđe!

Sticajem okolnosti, obezbjeđivao sam Zemaljski muzej tokom prvog sastanka Predsjedništva nakon rata! Novinar je pitao kako je Izetbegoviću raditi sa Krajišnikom! Odgovor je bio da mu je najdraže da razgovara sa Krajišnikom jer je on uvijek bio uz svoj narod! Tada sam se u muzeju zapitao: gdje sam tu ja!

Kada Izetbegović kaže da mora izgladiti odnose sa Hrvatima, onda on mora izgladiti odnose sa Hrvatima poput Darija Kordića! Gdje je jedan Komšić, gdje je drugi Komšić? Jesu li i oni Hrvati?! Ne znam zašto se Izetbegović mora sa Hrvatima miriti i sa njima praviti državu! Ja je sa njima nikada ne bih pravio!

Ova Bosna egzistira hiljadu godina i razne belaje je pregazila… pregazit će i ovo! Kad nisu 1992., neće ni sada! Nemaju šanse! Malo su mi smiješni! Ko kreće u rat u januaru?! Milanović zna sve u ratu, a ne zna sići sa vozila nego padne na glavu!”, zaključuje Mioković.