Poruka Mijatovića koja će odjeknuti: “Nikad ni Srbi, ni Bošnjaci, ni Hrvati neće dobiti ono što im obećavaju etnonacionalni lideri od 1992…”

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović aktivan je na društvenim mrežama, govorio je o sudbini Bosne i Hercegovine.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Slušam ‘velike’ političke i društvene mozgove oko sudbine BiH, kad čujem toliku pamet ne znam kako pojedine od njih do sada NASA nije otela da iskoriste tu pamet.

Hiljadu puta sam ponovio da živimo u duboko podeljenoj zemlji, mi već 25 godina živimo Kiparski scenario, samo na tri dela i za sada nema vojske na granicama ta tri dela, to je jedina razlika.

Statistika kaže da 60% građana BiH nikad nije napustilo granice BiH, a da 40% građana BiH nikad nije prešlo iz entiteta u entitet.

Nikako da shvatimo da smo kapitulirali kao društvo i da živimo život pun predrasuda, strahova i negiranja.

Ono što je najtužnije decu odgajamo u tim okvirima i pravimo neprocenjivu štetu sopstvenom društvu.

Nikad ni Srbi, ni Bošnjaci, ni Hrvati neće dobiti ono što im obećavaju etnonacionalni lideri od 1992. do danas, a za to vreme isti lideri i njihove porodice sa ukradenim milionima vode ovaj bosnasnki Kipar.

Srbi moraju shvatiti da Beograd ne može dočekati da se reši Kosova, i da ne žele milion gladnih Srba da izdržava, Bošnjaci moraju shvatiti da je Turskoj bliži Beograd nego Sarajevo, a da je arapima u BiH dobra samo klima i niske cene, Hrvati moraju shvatiti da bez obzira što poseduju pola Zagreba, smatraju ih u istom Zagrebu građanima drugog reda.

Svi moramo shvatiti da se moramo okrenuti jedni drugima, do tada Bosanski Kipar, raj za nacionalne milionera, a pakao za sve nas ostale!