Šabić o Samanthi Power, moćnoj Amerikanki koja je trenutno u BiH: “Ne bi me iznenadilo da jednog dana bude predsjednica SAD”

Bišćanka Amra Šabić-El-Rayess, profesorica i naučna istraživačica na Univerzitetu Columbia, objavila je na svom Facebook profilu lijepu objavu o Samanthi Power, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj USAID-a, koja boravi u trodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Šabić-El-Rayess je na ovoj društvenoj mreži objavila i poruku Power koju je emitirala na svom Twitter profiolu nakon dolaska u Sarajevo.

Objavu Amre Šabić-El-Rayess prenosimo u cijelosti bez korekcija.

“Evo pogledajte video i odličnu izjavu koji je prije sat vremena dala Samantha Power, koja vodi USAID, iz Sarajeva o Bosni i Hercegovini i ulozi koju SAD igra u kreiranju ujedinjene nekorumpirane Bosne i Hercegovine.

Moje predviđanje je da ćemo jednog dana gledati Samanthu Power kao sekretara Države SAD ili neke druge jednako značajne pozicije unutar sadašnje admnistracije… Ne bi me iznenadilo da jednog dana vidimo ovu sposobnu ženu i stručnjaka u ulozi Predsjednice SAD”, napisala je Amra Šabić-El-Rayess.

https://www.facebook.com/amrasabicelrayess/posts/428027872339227